Szukaj

PROBIOTYCZNE UPRAWY

Pawel, 13.11.2020
PROBIOTYCZNE UPRAWY
Na naszych słoikach znajdziecie wzmiankę o tym, że owoce pochodzą z „probiotycznych upraw”. My wspieramy rolników, którzy chcą aby ziemia była znów żyzna jak kiedyś. Ciągłe oranie pól, w połączeniu z dużym zużyciem nawozów, degraduje glebę w zatrważającym tempie. Erozja gruntów ornych jest od 10 do 100 razy większa niż tempo ich powstawania. To katastrofa, zważywszy, że w normalnych warunkach rolniczych, potrzeba aż 500 lat, by wytworzyła się 2,5 centymetrowa wierzchnia warstwa ziemi – powiedział Duncan Cameron, biolog z uniwersytetu w Sheffield.Ziemia, która jest traktowana nawozami co sezon, staje się co raz bardziej jałowa. Rośliny uprawiane na takiej glebie rośliny dają nam owoce, które są bezwartościowe. Co gorsza nie mają smaku... Dlatego właśnie, spędziliśmy tyle czasu na szukaniu tych rolników, którzy traktują swoje uprawy mikroorganizmami (PROBIOTYKAMI). Ich owoce mają bardzo dużo smaku i wartości odżywczych!! Ich drzewa, czy krzaczki nie chorują, owoce mają więcej koloru i jest ich więcej.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów