Racuchy z jogurtem greckim, kiwi i TRUSKAWKĄ
16.jpg

Fani racuchów dzielą się na tych, którzy do ciasta dodają pokrojone jabłka w kostkę i na tych, którzy obtaczają w cieście całe plastry. 

Nie zważając na fakt, do której drużyny należycie - dodajcie do nich kiwi, jogurt grecki, naszą TRUSKAWKĘ i cieszcie się widokiem... 

2 jabłka
200 ml mleka (niepełna 1 szklanka)
1 jajko
150 g (1 szklanka) mąki pszennej
1 łyżka cukru wanilinowego
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier wanilinowy, cukier oraz sodę oczyszczoną, wymieszać.
2. Dodać mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek.
3. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, ćwiartki przekroić wzdłuż na pół a później jeszcze na poprzeczne plasterki. Włożyć do ciasta i wymieszać.
4. Wykładać po około łyżce ciasta i po 3 plasterki jabłek na 1 placka na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około 1,5 minuty na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie.

      Baza wiedzy
      do góry
      Sklep jest w trybie podglądu
      Pokaż pełną wersję strony
      Sklep internetowy Shoplo.pl