Gofry z bitą śmietaną, świeżą truskawką, miętą i naszą TRUSKAWKĄ
10.jpg

Każdy z Was zapewne wie jak przyrządzić ciasto na gofry..

Każdy z nas ma swój magiczny przepis na to by dzieci zjadły je z uśmiechem na ustach. My przedstawiamy Wam nasz 

Z przepisu wyjść powinno 8 sztuk:

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżeczki cukru pudru
1
łyżka cukru wanilinowego
2 jaja
1/2 szklanki oleju roślinnego
1 i 1/3 szklanki mleka 

  •   Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około 15 minut), ale nie jest to konieczne.
  • Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec przez około 3 - 3,5 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni.
  • Gofry po upieczeniu odkładać na metalową kratkę. Posypać cukrem pudrem.

Jeśli chcecie zaskoczyć swoje dzieci dodajcie do ciasta trochę cynamonu


Baza wiedzy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl